понеділок, 2 листопада 2020 р.

Господині на замітку: Пиріг з журавлиною і горіхами


Листопад - ніби спеціально для кулінарії. Погода бере своє дощами, вітрами і холодом, а вдома, на столі, парує смачний борщ, або запіканочка, або кава з фруктовим пирогом, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Ця гра на контрастах - свідчення того, що щастя - поняття дуже домашнє, простіше, ніж ми його уявляємо, і складається з приємних частинок та робиться власними руками.
Пиріг з журавлиною і горіхами

Інгредієнти:
  • 2 склянки журавлини
  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • півсклянки волоських горіхів
  • щіпка солі
  • 2 яйця
  • склянка збитих вершків для подачі
  • 1 чайна ложка мигдальної есенції
Покроковий рецепт:
Крок 1: розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для пирогів змастіть маслом.
Крок 2: горіхи дрібно порубати. Яйця злегка збийте. Вершкове масло розтопіть.
Крок 3: борошно з'єднайте з сіллю і цукром, додайте горіхи, журавлину і перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Крок 4: в отриману суміш введіть мигдальну есенцію, збиті яйця і розтоплене масло.
Крок 5: викладіть тісто в підготовлену форму і запікайте приблизно 40 хвилин.
Крок 6: проколоти центр пирога зубочисткою: якщо вона суха, значить, можна діставати з духовки.

Крок 7: подавати цей ароматний десерт краще теплим, з морозивом або збитими вершками.
Previous Post
Next Post