Листопад - ніби спеціально для кулінарії. Погода бере своє дощами, вітрами і холодом, а вдома, на столі, парує смачний борщ, або запіканочка, або кава з фруктовим пирогом, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Ця гра на контрастах - свідчення того, що щастя - поняття дуже домашнє, простіше, ніж ми його уявляємо, і складається з приємних частинок та робиться власними руками.
Пиріг з журавлиною і горіхами
Інгредієнти:
- 2 склянки журавлини
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- півсклянки волоських горіхів
- щіпка солі
- 2 яйця
- склянка збитих вершків для подачі
- 1 чайна ложка мигдальної есенції
Покроковий рецепт:
Крок 1: розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для пирогів змастіть маслом.
Крок 2: горіхи дрібно порубати. Яйця злегка збийте. Вершкове масло розтопіть.
Крок 3: борошно з'єднайте з сіллю і цукром, додайте горіхи, журавлину і перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Крок 4: в отриману суміш введіть мигдальну есенцію, збиті яйця і розтоплене масло.
Крок 5: викладіть тісто в підготовлену форму і запікайте приблизно 40 хвилин.
Крок 6: проколоти центр пирога зубочисткою: якщо вона суха, значить, можна діставати з духовки.
Крок 7: подавати цей ароматний десерт краще теплим, з морозивом або збитими вершками.
